blog

Kéz- és bőrápolás a koronavírus idején

Dermoexpressz
Dermoexpressz
2020.09.26 12:35
Kéz- és bőrápolás a koronavírus idején

A rendszeres napi bőrápolásról évszaktól függetlenül is sokszor és sokat beszélünk. A mostani írás apropóját a vírus járvány kapcsán megjelenő rendszeres higiénés előírások bőrünkre gyakorolt hatása adja. 

Most naponta sokkal többször mosunk kezet, és sok esetben fertőtlenítő hatású szappanokat, majd alkoholos oldatok használunk a bőr felszínének tisztán tartása érdekében. Ezek kiváló védekezési lehetőségek a vírusokkal szemben, de a bőrt kiszárítják, a védekezésben is szerepet játszó normál flóráját megbontják.

 

 

Az érzékeny, ekcémás bőrű felnőttek és gyermekek számára ez nagyon hamar akár a bőr kisebesedéséhez is vezethet, ez utat nyithat további fertőzések számára. Ezért a fertőtlenítő kézmosások mellett kiemelten fontos a bőr ápolása, a természetes védőrétegének visszaállítása.

A megtisztított, szárazra törölt bőrfelületekre használjunk naponta többször prebiotikus, lipidekben gazdag, de illatanyagtól mentes krémet. 

 

A maszk viselése most szintén a vírus elleni védekezés egyik formája.  Akik hosszú ideig és rendszeres maszk használatra kényszerülnek az arcbőrük, ajkaik kiszáradhatnak, egyes – erre hajlamos – felnőtteknél pattanásszerű tünetek is kialakulhatnak.

Épp ezért nekik is javasolt - természetesen csak az arc alapos tisztítása után - kíméletes, esetenként speciális, szintén illatanyagmentes hidratáló krémek, ajakápolók használata.