blog

CeraVe szappanmentes hidratáló szappan

Dermoexpressz
Dermoexpressz
2020.09.10 15:24
CeraVe szappanmentes hidratáló szappan

A Cerave szappanmentes szappan normál és száraz bőr tisztítására kifejlesztett innovatív készítmény. Jól habzik, hatékonyan távolítja el a bőrről a szennyeződéseket, olajat, sminket, anélkül hogy megbontaná a bőr természetes egyensúlyát biztosító zsírok által alkotott védőréteget. Hidratáló, vízvisszatartó összetevői segítségével a hatékony tisztítás mellett ápolja is a bőrt.

Hidratáló összetevőit a különleges MVE (multivezikuláris emisszió) technológiával állítják elő, ami folyamatos kibocsátást biztosít a tartós, akár 24 órás hatásért.

Bőrgyógyászatilag tesztelt, SLS- és illatmentes.

Állati eredetű összetevőt nem tartalmaz, és csomagolása révén környezetbarát.

Milyen összetevőket, hatóanyagokat tartalmaz a szappan?

CeraVe krém (5%) : fő alkotórésze a ceramidok 1,3,6-11, amelyek az emberi bőrben található lipidekkel (zsírokkal) megegyező szerkezetűek, a bőr természetes védőrétegének  fő alkotói,  és felelősek a bőr hidratáltságának megtartásáért.

Hialuronsav: a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem, ún. NMF (natural mositurizing factor), a vízmegkötést segíti.

Glicerin: bőrazonos vízmegkötő anyag.

Cholesterol: a bőr természetes védőrétegének másik fő összetevője.

Phytosphingosine: a bőr legfelső rétegében megtalálható lipid, a bőr természetes védelmét biztosítja, ugyanakkor segíti az NMF képződését, illetve antimikrobiális tulajdonsága van.

Sodium Cocoyl Isethionate: kókuszból származó gyengéd tisztító anyag, kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket, ugyanakkor nem bontja meg a bőr épségéért felelős felületi zsírok és fehérjék egyensúlyát, mint a hagyományos szappanok.

Milyen bőrproblémák esetén javasolt a CERAVE hidratáló szappan használata?

Elsősorban ekcémás, száraz bőrűeknek javasolt, mivel gyengéd tisztító anyagának köszönhetően kíméletesen távolítja el a szennyeződéseket, ugyanakkor hidratáló krém tartalmának köszönhetően ápolja is a bőrt. Nem tartalmaz illatanyagot, illetve egyéb allergizáló, irritáló összetevőt, ezért az érzékeny bőrűeknek is nagy segítség. Nem komedogén, az arcról eltávolítja a sminket anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt vagy pattanást okozna. Végül pedig bárki használhatja, aki szereti a „szappan” kiszerelést.

Hogyan használjuk a szappant?

A nedves szappant habosítsa fel, a habot masszírozza  a bőrbe, majd bő vízzel öblítse le.

 

Dr. Torma Katalin

Bőrgyógyász